Harta site-ului
Ajutor
„Analiza activităţii caselor de cultură şi a conducătorilor formaţiilor artistice din raion pentru anul 2017. Propuneri de îmbunătăţire a activităţii”
„Analiza activităţii caselor de cultură şi a conducătorilor formaţiilor artistice din raion pentru anul 2017. Propuneri de îmbunătăţire a activităţii”


La data de 20 februarie 2018, conform planului de activitate al Direcţiei cultură şi turism, în incinta bibliotecii publice rationale, a fost organizat şi desfăşurat seminarul informativ – instructiv cu subiectul „Analiza activităţii caselor de cultură şi a conducătorilor formaţiilor artistice din raion pentru anul 2017. Propuneri de îmbunătăţire a activităţii”.
Evenimentul a fost prezidat de dna Maria Perciuleac, şef  Direcţie cultură şi turism, care a venit cu un cuvânt de salut către directorii şi conducătorii formaţiilor artistice din teritoriu. Totodată, dna Perciuleac, a atras atenţia la obiectivele şi activităţile ce urmează a fi realizate până la sfârşitul anului. În cadrul seminarului au fost puse în discuţie:
  • promovarea valorilor culturale din raion;
  • colaborarea dintre casele de cultură din raion şi din alte raioane întru promovarea colectivelor artistice;
  • autoperfecţionarea atât personală a lucrătorilor din instituţiile de cultură, cât şi a colectivelor artistice din raion, care ar fi un avantaj în cadrul atestării.
Responsabil de activitatea metodică, dl Anatol Cojuhari – metodist coordonator al casei raionale de cultură a analizat registrele de evidenţă a caselor de cultură din raion, unde dumnealui a venit cu câteva propuneri de îmbunătăţire a activităţii fiecărei case de cultură şi a colectivelor acestora:
  • acţiunile şi activităţile care s-au organizat şi desfăşurat pe parcursul anului trebuie înscrise în registrele de evidenţă conform indicaţiilor;
  • conlucrarea cu fiecare autoritate publică şi instituţie de cultură din localitate este un beneficiu pentru promovarea culturii;
  • programele de activitate anuale sunt coordonate cu Direcţia cultură şi turism;
  • realizarea planului de activitate este reflectată  în Registrul de evidenţă a activităţii casei de cultură, care se completează lunar de către directorul instituţiei;
  • registrul se prezintă spre informare şi coordonare Direcţiei cultură şi turism concomitent cu prezentarea rapoartelor anuale.
De asemenea, dna Maria Perciuleac a adus la cunoştinţă despre organizarea şi desfăşurarea Festivalului de muzică „Mărţişor - 2018”, care marchează a 52-a ediţie. Evenimentul nominalizat va avea loc la data de 3 martie, în incinta Casei raionale de cultură din c. Coşniţa. La acest eveniment vor participa delegaţii din România şi Rusia.
Vă aşteptăm cu drag la eveniment oameni buni, cu suflet mare, iubitori de frumos şi sublim.
Direcţia cultură şi turism

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

„Analiza activităţii caselor de cultură şi a conducătorilor formaţiilor artistice din raion pentru anul 2017. Propuneri de îmbunătăţire a activităţii” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta